Home Blog Welke vloer past het best bij jou?

Welke vloer past het best bij jou?

0
Welke vloer past het best bij jou?

Als je net een nieuwe woning hebt, of simpelweg gewoon toe bent aan een nieuwe vloer, dan is de eerste vraag die in je opkomt waarschijnlijk: Welke vloer past bij mij? Voor verschillende ruimtes zijn verschillende vloeren geschikt, maar de stijl van elke vloer varieert ook gigantisch. Daarom kan deze keuze een lastige zijn. In dit blog zullen we een aantal vloeren voorleggen die bij verschillende ruimtes passen. Hopelijk helpen we je hiermee op weg richting jouw nieuwe vloer.

Makkelijk

Als je niet veel tijd kwijt wilt zijn aan het aanleggen en het onderhouden van je vloer, dan is vinyl een perfecte oplossing. Met de technieken van tegenwoordig kunnen zelfs de vloeren van vinyl een ontzettend natuurlijke uitstraling geven. Voor het aanleggen is het slechts wat snijwerk en binnen no-time heb jij jouw nieuwe vloer in huis. Een vinyl vloer is goed geschikt voor kleinere ruimtes zoals een bijkeuken of hal. Ook PVC is een makkelijke vloer om aan te leggen en te onderhouden. Het makkelijke aan een PVC vloer is dat je geen ondervloer nodig hebt. Dit scheelt tijd en geld.

Laminaat

Dit is vrijwel de meest populaire vloer voor in de Nederlandse woonkamer. Het is een vloer die je prima zelf kunt aanleggen en eventueel ook weer gemakkelijk kan verwijderen. Het is een betaalbaardere versie van een echte houten vloer, maar zal je alsnog de looks geven. Deze vloer is dus super goed geschikt voor in de woonkamer, waar je het best een lichte variant kan kiezen. Dit zal zorgen voor genoeg lichtinval waardoor jouw woonkamer er een stuk opener uitziet.

Tapijt

Voor onze voeten is tapijt de beste optie. Als je op een koude wintermorgen uit bed komt is er niks zo fijn als een warm zacht tapijtje onder de voeten. Daarom is tapijt ook het meest geschikt voor in de slaapkamer. Op plekken als de keuken en de badkamer is een tapijt niet goed geschikt vanwege het vuil en het vocht dat er in kan komen. Tapijt is redelijk makkelijk zelf aan te leggen, maar hiervoor dien je wel het gereedschap in huis te hebben.

Epoxy

Voor een epoxy vloer kan je het best uitwijken naar de garage. Als je een mooie grote garage hebt waarin jij jouw auto opslaat, geeft epoxy een prachtig chique effect. Online kan je gemakkelijk epoxy giethars kopen waarnaar jij zelf de coating aanbrengt op bijvoorbeeld de betonnen onderlaag. Zo komt er een prachtige glans op waar jij met alle liefde jouw bolide op zult parkeren.