Home Blog Waarom je als ondernemer moet kiezen voor zakelijke zonnepanelen

Waarom je als ondernemer moet kiezen voor zakelijke zonnepanelen

0
Waarom je als ondernemer moet kiezen voor zakelijke zonnepanelen

Steeds meer ondernemers in Nederland stappen over op duurzame toepassingen binnen hun bedrijf. Dat is niet zo gek: de laatste jaren is duurzaam ondernemen een belangrijk punt op de agenda van de Nederlandse overheid. Een van de stappen die je hierbij kunt ondernemen is het zelf opwekken van groene zakelijke energie. Hoe kan dat beter dan met een aantal zakelijke zonnepanelen? Er zijn verschillende redenen te vinden waarom je zou moeten of kunnen kiezen voor zonnepanelen om energie op te wekken voor je bedrijf. In dit artikel heb ik enkele voordelen van zakelijke zonnepanelen voor je verzameld. Lees je met me mee?

Besparen op energie is verplicht

Misschien niet dé reden die je zou over moeten halen, maar wel goed om te weten: met het activeren van de Wet Milieubeheer aan het begin van 2019 is het voor Nederlandse ondernemers verplicht om te besparen op energie. Hoe dit exact moet worden ingevuld ligt bij je bedrijfsvoering, feit is dat ieder bedrijf dat meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt moet kunnen aantonen dat ze bezig zijn met duurzaamheid binnen hun bedrijf. Hier wordt streng op gecontroleerd: er kunnen boetes komen wanneer er niet kan worden aangetoond dat er op een bepaalde manier energie wordt bespaard. Het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen is een redelijk gemakkelijke en vooral toegankelijke stap hierin. Daarom raad ik het aan om over te stappen op groene energie die je via zonnepanelen opwekt.

Klanten kiezen sneller voor groen bedrijf

Anno 2019 is duurzaamheid niet alleen een belangrijk punt voor de Nederlandse overheid; ook de Nederlandse consument vindt het steeds belangrijker dat bedrijven groen ondernemen. Wist je bijvoorbeeld dat klanten sneller kiezen voor een bedrijf waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat dan een bedrijf waar niets wordt gedaan aan een betere wereld? Om je klantenbestand dus te behouden – en misschien uit te breiden – is het aan te raden om over te stappen op zakelijke zonnepanelen. Tel daarbij op dat het investeren in zakelijke zonnepanelen sowieso goed is voor het behoud van de aarde en je hebt een hele fijne win-win situatie. 

Groene energie is goedkoper

Ook niet geheel onbelangrijk: wek je je eigen zakelijke energie op? Dan ben je uiteindelijk goedkoper uit. Ondernemers die reeds beschikken over zakelijke zonnepanelen plukken nu al de vruchten van zo’n investering. Natuurlijk kost het behoorlijk wat geld om dergelijke zonnepanelen aan te schaffen. Voor ondernemers zijn er verschillende subsidies beschikbaar waarmee ze geld kunnen besparen bij zo’n investering. Zodra de zonnepanelen eenmaal op je dak liggen kun je als het ware van gratis energie profiteren. De zon is immers een natuurlijke bron die gratis energie levert. Hiermee bespaar je direct op de transportkosten die je energieleverancier normaal in rekening brengt en op de energiebelasting. Op Minder.nl lees je meer over het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen en welke voordelen je er nóg meer uit kunt halen.