Home Blog Voorkom hoge verlengingstarieven van je zakelijke energieleverancier met deze tips

Voorkom hoge verlengingstarieven van je zakelijke energieleverancier met deze tips

0
Voorkom hoge verlengingstarieven van je zakelijke energieleverancier met deze tips

Wanneer je energie afneemt, of je nu een zakelijke of particuliere gebruiker bent, is het zaak om bepaalde dingen rondom je contract goed in de gaten te houden. Bij het afnemen van energie grootzakelijk is dit helemaal van groot belang, omdat je bij dergelijke energiecontracten te maken kunt hebben met hoge verlengingstarieven. Wist je dat je dit op jaarbasis zelfs enkele duizenden euro’s extra kan kosten wanneer je niet op tijd bent met het opzeggen van je grootzakelijke energiecontract? Dat is natuurlijk hartstikke zonde van je geld, daarom hebben we in dit artikel de drie belangrijkste tips om dit soort hoge verlengingstarieven bij je grootzakelijk energiecontract tegen te gaan. Hiermee scoor je altijd het meest scherpe tarief.

Controleer altijd de opzegtermijn

Bij ieder energiecontract geldt een opzegtermijn, ook wanneer je een grootzakelijk energiecontract hebt afgesloten. Het ‘nadeel’ van deze opzegtermijn is dat iedere leverancier een andere termijn aan houdt. Waar je bij de één een maand opzegtermijn hebt, is dit bij de ander drie maanden of soms zelfs zes maanden. Zeg je je contract niet tijdig op dan krijg je te maken met hoge verlengingstarieven. Deze tarieven zijn een stuk hoger dan wanneer je zelf een energiecontract afsluit. Check daarom al voor het afsluiten van een zakelijk energiecontract wat de opzegtermijn is en schrijf deze op. Op Energie-Zakelijk.nl vind je een overzicht van leveranciers met hun opzegtermijnen.

Opzeggen van je contract

De volgende stap is natuurlijk het opzeggen van je grootzakelijk energiecontract. Doe je dit gewoon netjes op tijd, dan is er helemaal niets aan de hand. Wat wel goed is om te weten dat het bij grootzakelijke energiecontracten vandaag de dag nog net even anders zit bij het opzeggen ervan. Waar je andere energiecontracten vaak via de telefoon of via een mailtje op kan zeggen, moet je bij een grootzakelijk contract een opzegbrief versturen. Dit klinkt ingewikkelder dan het is: online staan er allerlei voorbeelden van dit soort opzegbrieven die je kunt gebruiken voor je eigen situatie. Het enige dat je hierbij hoeft te doen is je bedrijfsgegevens in te vullen en de datum vanaf wanneer het energiecontract moet stoppen.

Blijf energie vergelijken

Tot slot nog een handige tip waarmee je hoge verlengingstarieven kunt voorkomen: blijf zakelijke energie vergelijken, ook wanneer je denkt dat je tevreden bent over je huidige contract. Met het constant vergelijken van energie vind je altijd de beste deal. Het kan maar zo zijn dat energietarieven aantrekkelijker zijn bij een andere aanbieder, ook al lijkt je eigen contract al zo voordelig. Tegenwoordig kun je binnen enkele stappen eenvoudig online je energie vergelijken: met behulp van een zakelijke energievergelijker vind je altijd de beste aanbieding op het gebied van grootzakelijke energie en betaal je dus nooit meer te veel.