Home Blog De juiste verzorging voor je kat

De juiste verzorging voor je kat

0
De juiste verzorging voor je kat

Het is algemeen bekend dat katten erg goed voor zichzelf kunnen zorgen. Toch als je een kat als huisdier hebt, wil je hier zelf ook een bijdrage aan leveren. Ook hebben katten soms ook wat hulp nodig. Hulp wordt altijd op prijs gesteld. Daarom is het goed om te helpen bij de juiste verzorging voor je kat. Het is natuurlijk ook per kat verschillend hoe gaat hij voor zichzelf kan zorgen en in hoeverre hij nog hulp nodig heeft van zijn baasje. Zeker als kitten zijnde is de juiste verzorging erg belangrijk. Wij geven je daarom graag wat tips!

Borstelen en kammen

Het is belangrijk om je kat regelmatig te borstelen en te kammen. Door het borstelen van de haren van je kat, zorg je dat de losse haren verwijderd worden. Hierdoor wordt de vacht van je kat glanzend en zorg je ervoor dat je kat minder haren doorslikt. Het is natuurlijk alleen maar een positief iets als je kat minder last krijgt van haarballen. Dit is niet alleen heel fijn voor je huisdier, maar ook voor jezelf. Iedereen die een huisdier heeft, weet dat dit voor het nodige haar in je huis kan zorgen. Dit is iets waar je je bij neerlegt, want je houdt van je huisdier. Door het borstelen en kammen van je huisdier zorg je voor minder haar in je huis, en dus ook minder schoonmaken.

Behoefte

Zoals het voor een mens belangrijk is, is het ook belangrijk voor je kat: naar de wc gaan. Een kat doet zijn behoefte dan niet op de wc, maar in de kattenbak. Katten bedekken van nature hun urine en uitwerpselen. Soms moet je je kat even helpen en moet je het je kat zelf aanleren. Hier heb je uiteraard een kattenbak voor nodig. Het aanschaffen van een goede kattenbak is dus erg belangrijk. Een kattenbak zorgt voor een comfortabel en persoonlijk plekje voor je kat.

De nagels

Wij mensen knippen regelmatig onze nagels. Als ze te lang worden, kunnen we er last van krijgen. Ook dit is het geval bij katten. Katten scherpen hun nagels zelf aan een krabpaal of bijvoorbeeld een boom. Je kunt je kat ook een handje helpen door hun nagels te knippen. Het knippen van de nagels van je kat kan je helemaal zelf doen. Tip: zet je kat rechtop neer en doe het heel voorzichtig. Knip niet in het levende gedeelte van de nagel. Het levende gedeelte herken je aan de roze kleur.