Home Blog Zelf een eigen blog beginnen

Zelf een eigen blog beginnen

0
Zelf een eigen blog beginnen

Steeds meer mensen zoeken manieren om online geld te verdienen. De vrijheid die dat bied is natuurlijk fantastisch maar het vergt wel inzet, hard werken en de juiste stappen maken. Er kan veel geld verdiend worden met een blog maar je zult de blog wel op de juiste manier moeten opzetten. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende mogelijkheden om een eigen blog te beginnen. Daarnaast bespreken we de verschillende valkuilen waarin mensen kunnen vallen en hoe je dit kunt voorkomen. Ook wil ik ingaan op de verschillende manieren om ook daadwerkelijk geld te verdienen met je blog.

Je niche kiezen

Het eerste wat je zult moeten bepalen wanneer je een blog begint is de niche waarin je wilt schrijven. Je zult natuurlijk schrijven over iets waar je in geïnteresseerd bent en veel verstand over hebt. Dit is de enige manier om constant opnieuw materiaal te produceren en blogs te schrijven. Desondanks is niet alleen interesse belangrijk bij het kiezen van een niche. Je zult ook moeten denken aan potentieel en concurrentie. Over sommige onderwerpen zijn er bijvoorbeeld al duizenden blogs en het zal voor deze onderwerpen daarom veel moeilijker zijn om te concurreren en ene een groot publiek op te bouwen. Er zijn altijd jonge, nieuwe niches waar je veel meer mogelijkheden in hebt om een groot publiek te bouwen terwijl er nog niet veel concurrentie is. Zo is CBD-olie en zijn CBD capsules momenteel een snelgroeiende niche waar heel veel in te halen is.

Het is namelijk ook belangrijk om te realiseren dat sommige niches meer geld waard zijn dan anderen. Je zult dus een balans moeten vinden tussen j e eigen interesses en het potentieel van de blog.

Geld verdienen

Er zijn verschillende manieren om met je blog geld te verdienen. De eerste manier is om via Googleadvertenties te tonen op de blog. Dit is helaas geen makkelijke manier om gelde te verdienen aangezien je ongelofelijk vele bezoekers zult moeten hebben voordat je er echt geld aan verdient. Voor elke duizend bezoekers verdien je misschien 1 of 2 euro. Een veel effectievere manier is daarom om te werken met sponsors. Er zijn bedrijven die je dan geld aanbieden om hun producten te noemen in je artikel en daar kun je veel meer geld mee verdienen. Ook is het mogelijk om gratis producten te krijgen. De laatste en veruit meest effectieve manier om geld te verdienen is om een eigen product te creëren. Dit is natuurlijk wel veel extra werk maar het voordeel is dat je je product precies kunt specificeren naar het onderwerp van je blog.