Home Blog De belangrijkste en leukste woonessentials!

De belangrijkste en leukste woonessentials!

0
De belangrijkste en leukste woonessentials!

Ben je net verhuisd of ga je binnenkort verhuizen? Of wil je toch niet van je vertrouwde stekkie af maar is het wel tijd voor wat verandering in huis? Dan ben je hier aan het juiste adres. Trends in interieur zijn niet altijd even makkelijk te achterhalen als je zelf al jaren tussen dezelfde inrichting woont. Gelukkig helpt de grote Zweedse keten en ander winkels ons al snel met aanwijzen waar de nieuwe trends en hypes liggen – maar hoe maak je ze eigen?

Vind één uitgangspunt

Het is iets wat we allemaal meemaken bij het inrichten van een huis: je wil het liefst van alles een beetje. Veel planten, een bohemian kleedje maar wel Scandinavische kleuren op de muur en klassieke witte kanten gordijntjes. En als je daar gelukkig van wordt moet je er natuurlijk zeker van gaan, maar uiteindelijk komen we meestal thuis met verschillende elementen die achteraf helemaal niet bij elkaar blijken te passen. En dat is zonde, want een uitgesproken smaak heb je duidelijk wel, maar op die manier is het lastig over te brengen. Probeer dus voor jezelf één uitgangspunt vast te stellen van tevoren waar je alles aan meet voordat je het koopt. Dat kan een bepaald kleurenpallet zijn, een textuur, bepaalde vormen of een specifieke centerpiece waar alles omheen moet passen – je bepaalt het zelf! Als je telkens maar iets hebt om iets anders aan af te meten, zodat je de draad niet kwijtraakt in al je verschillende dromen.

Kleine veranderingen maken grote verschillen

Heb je al meubels waar je eigenlijk niet vanaf wil? Die comfortabele plek op je heerlijke bank, de tafel van je overgroot oma – afscheid nemen van dingen waar je aan gehecht bent in je woning is gelukkig niet altijd nodig als je voor vernieuwing gaat. Je kunt namelijk heel gemakkelijk met de kleinste veranderingen een enorm verschil maken in je huis! Denk aan een mooie nieuwe parketvloer in een nieuwe kleur of ander patroon – zo ingelegd, je hoeft alleen even een dagje uit te trekken en daarna is je huis weer als nieuw. Of bijvoorbeeld één nieuwe centerpiece, denk aan een stoel met wilde patroontjes of een opvallende kleur of een nieuwe grote plant in de hoek van de kamer.

Ook met accessoires kun je grote veranderingen maken. Decoraties aan de muur en op een plankje, een kaarsje hier en een likje verf daar. Zelfs één muur in een nieuwe kleur kan je hele inrichting al als nieuw laten ogen.