Home Blog Kies voor het juiste opvulmateriaal

Kies voor het juiste opvulmateriaal

0
Kies voor het juiste opvulmateriaal

Wanneer men producten wil verzenden is het van groot belang dat deze producten goed beschermd worden tijdens de verzending. Zowel wanneer u als bedrijf dagelijkse bestellingen naar klanten stuurt als wanneer u een pakket vol geschenken naar een familielid wilt sturen. In beide gevallen is het belangrijk dat u de inhoud van uw doos goed beschermt. Tijdens het transport wordt er namelijk niet altijd netjes met de dozen omgegaan. Een van de manieren om uw producten goed te beschermen tijdens transport is door gebruik te maken van opvulmateriaal. Denk hierbij aan schuimfolie, noppenschuim, noppenfolie, luchtkussenfolie en nog veel meer verschillende opties. Dit soort opvulmaterialen bieden schokbescherming aan om producten tijdens het transport veilig en zonder beschadigingen te kunnen vervoeren. Het is namelijk heel fijn als het product heel en in goede conditie bij de klant aankomt. 

Verschillende soorten materiaal

Er zijn bedrijven zoals Vermeij die gespecialiseerd zijn in verpakkingen. Het is handig om zo een bedrijf te benaderen wanneer u opzoek bent voor het juiste opvulmateriaal voor de bescherming van uw producten. Ieder product is namelijk anders en heeft ook een ander soort bescherming nodig. Er zitten tussen de verschillende opvulmaterialen namelijk nog wat kleine verschillen. Zo is luchtkussenfolie een goede oplossing om servies te verzenden. Het helpt namelijk om het product te beschermen tegen krassen, schokken en beschadigingen. Hierdoor blijft het servies niet alleen heel tijdens het transport, maar blijft ook de conditie goed. Er zullen geen krassen of andere beschadigingen op het servies komen. Maar wanneer u uw product met een milieuvriendelijk materiaal wilt beschermen en opvullen zijn polyvlokken juist weer een goede oplossing. Deze vlokken zijn licht van gewicht, dit scheelt dan weer voor het gewicht van de totale doos die u wilt vervoeren. Veel transportbedrijven of bezorgdiensten kunnen namelijk hogere kosten rekenen wanneer uw pakketten zwaarder zijn. 

Aanpassen op uw wensen

Omdat er zoveel verschillende soorten opvulmaterialen zijn, is het slim om van tevoren goed na te denken over uw wensen. Ook is het handig om te kijken naar de producten die u verzendt. Wanneer deze heel breekbaar zijn moet u waarschijnlijk nog betere opvulmaterialen hebben om de producten te beschermen dan wanneer u een stevig product transporteert. Ook variëren de opvulproducten in afmetingen en gewicht, hier kunt u ook bij verpakkingsspecialisten advies voor vragen. Het is namelijk belangrijk dat u het juiste opvulmateriaal kiest voor uw producten die u wilt transporteren. Het is natuurlijk belangrijk dat deze allemaal netjes aankomen bij de klant. Laat u dus goed informeren voordat u een keuze hierin maakt.