Home Blog In ons huishouden draait de wasmachine verdacht weinig. Lees snel hoe dat komt!

In ons huishouden draait de wasmachine verdacht weinig. Lees snel hoe dat komt!

0
In ons huishouden draait de wasmachine verdacht weinig. Lees snel hoe dat komt!

Weinig wasjes

Hoe gaan jullie om met mannen in jullie huishouden? Er zijn zoveel fronten waaruit keer op keer maar blijkt dat mannen toch echt van Mars komen en vrouwen van Venus. Als enige vrouw in ons huishouden sta ik met enige regelmaat nog voor een raadsel. Ik begrijp gewoon niet hoe deze soort zichzelf kan redden zonder een vrouw. Voorbeeldje van vorige week: kleding (en het kopen van nieuwe.) Ik doe in ons huishouden de was (verrassing!) en dat betekent dat ik alle kleding langs zie komen van zowel man als beide zonen. En dat is verdacht weinig, kan ik je vertellen. Tijd voor een kort onderzoekje. Als ik andere gezinnen hoor en hoeveel zij wassen, vraag ik me af wat er bij ons misgaat. Ongeveer 75% van de kleding die langskomt is van mij en ik hoef maar 2 wasjes per week te draaien.

Wasjacht

Dit doet mij vermoeden dat er bij ons een fundamenteel wasprobleem is.  Met toestemming van alledrie de mannen mag ik daarom vanaf nu proactief op was-jacht. Ik mag in de kamers de sokken en onderbroeken komen verzamelen. Dat scheelt al veel: blijkbaar hebben allen gewoon sokken en dergelijken verstopt liggen onder hun bed. Daarnaast ging ik eens letten op hun outfits en ik zie shirts verdacht vaak terugkomen. Shirts die nog niet via mijn wasmachine zijn geweest! Na een aantal weken turven kom ik tot de conclusie dat ze (alledrie!) hun shirts bijna een week dragen voor deze de wasmachine in gaat. Tijdens het avondeten kaart ik dit aan. De respons is unaniem: alle mannen in dit huishouden hebben niet genoeg kleding om elke 2 dagen een schoon shirt aan te trekken.

Armoe

Ik was in shock. Ik geef beide jongens kleedgeld en mijn man en ik verdienen voldoende om ons allemaal van zat nieuwe kleding te voorzien. Wat is dit voor zelf aangedane armoe? “Waarom gaan we dan niet een keer winkelen?”, opper ik verbaasd. Alledrie lachen ze me een beetje uit: daar hebben ze dus totaal geen zin in. De kleding die ze nu hebben volstaat. Nou, voor mij niet. Ik heb daarom voor alledrie de mannen op internet een hele dosis nieuwe herenkleding besteld. Kunnen die vieze oude shirts in ieder geval een keer weg. Enige nadeel is dat ik nu wel een stuk meer wasjes moet draaien. Maar als dat is wat er voor nodig is om mijn jongens er een beetje schoon en fris bij te laten lopen, doe ik dat natuurlijk met liefde.