Home Blog Familiedag? Trek niet je beste outfit aan!

Familiedag? Trek niet je beste outfit aan!

0
Familiedag? Trek niet je beste outfit aan!

Schoonfamilie

Familiedag. Hebben jullie deze met enige regelmaat? Wij wel. Sommige houden er van, anderen haten het. Het verschilt waarschijnlijk ook welke familie het is. Als het alleen met je gezin is, is het mogelijk al wat gemakkelijker om te doen, deze mensen zie je immers dagelijks. Echter, als het met de hele familie is, achterneven en diens kinderen en nog heel wat generaties verder erbij, wordt het een nieuw verhaal. Mijn familie doet niet aan familiedagen. Ik vind dat zelf geen enkel probleem. We weten elkaar te vinden waar nodig en zoeken elkaar heus wel op als we behoefte hebben aan gezelschap, maar de geforceerde dagen zijn voor mij niet nodig. Mijn vriendin daarentegen heeft een vrij hechte familie. Hier is de familiedag dus een jaarlijks herhalend spektakel. Alle generaties zijn er bij, generaties waarvan ik de namen niet eens zou weten in mijn familie aangezien we elkaar nog nooit gezien hebben. Zo een zestig man is het in totaal. Bizar!

Outfit

Deze familiedagen zijn overigens wel erg leuk om bij te wonen. Iedereen is blij om elkaar te zien, ze zijn gezellig en iedereen is elkaars vriend. Ze voeren gesprekken, weten nog wat hun neefjes en nichtjes elkaar vertelden een jaar daarvoor en vragen hier op door. Op die manier is het opeens wel heel leuk om te zien. Ik was dit jaar mee naar mijn tweede familiedag binnen deze familie, en had deze keer gelukkig een iets passendere outfit aan. Het jaar ervoor was ik namelijk helemaal verkeerd gekleed. We kregen de locatie en de tijd van aanvangst door, en verder eigenlijk niks. Ik kende het gross van de familie nog niet, dus besloot mijn beste beentje voor te zetten en een leuke outfit te dragen. Ik ging smart casual, in eenĀ  overhemd, nette pantalon en mijn favoriete Floris van Bommel schoenen.

Fanatiek

Nou, dat was een dom idee. Blijkbaar doet deze familie tijdens hun familiedagen niet aan een kopje koffie en dan weer naar huis. Nee, er werd serieus gepoldersport. De hele familie deed mee, jong maar vooral (erg) oud. Ik heb nog nooit zo iets bizars gezien. Mannen van dik in de 70 slingerend in de lianen, vrouwen van dezelfde leeftijd tijgerend door de modder. Fanatieker dan dit kan het bijna niet. Uiteraard kon ik daarbij niet achterblijven, en mocht ik de dag bekopen met een outfit die de prullenbak in kon. Niet cool. Ach, het was in ieder geval gezellig en dit jaar doe ik maar een sport-outfit aan. Mode is ook niet alles.