Home Blog Een nieuwe fiets kopen

Een nieuwe fiets kopen

0
Een nieuwe fiets kopen

We zijn een fietsland en daar zijn we uiteraard trots op. Elke Nederland heeft tenminste één eigen fiets en we fietsen van hot naar her. En dat is nog eens goed voor ons lichaam ook. Maar wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe fiets. Dan moet je altijd wel even goed bedenken wat voor fiets je wilt.

 

Een nieuwe fiets kopen

Transportfiets dames of een nette heren fiets. Er zijn gigantisch veel verschillende fietsen waar je uit kan kiezen wanneer je voor en nieuwe fiets gaat kijken en uiteindelijk gaat kopen. Het is dan ook wel belangrijk dat je natuurlijk naar een aantal punten gaan kijken. Wij zetten een paar punten op een rijtje waar wij naar kijken wanneer we een nieuwe fiets gaan kopen. 

 

  • Waar gaan we de fiets voor gebruiken. Gaan we er heel veel kilometers mee maken omdat we met de fiets naar het werk willen gaan en zo per dag zeker 15 tot 20 kilometer of meer doen fietsen om op het werk te komen maar ook weer thuis. Of juist naar de studie, dat kan natuurlijk ook. Of gebruiken we de fiets alleen voor kleinere stukjes? Dus een paar straten en dan weer naar huis? Denk hier altijd goed over na wanneer je een fiets gaat kopen.
  • Wil je een mandje, bagagedrager of heb je die niet nodig? Want wil jij gemakkelijk een tas kwijt kunnen op de fiets, of heb je die juist niet nodig. Want wanneer jij een fiets wilt kopen om naar het werk te fietsen of naar jouw studie, dan is het soms wel fijn wanneer je niet altijd jouw tas op jouw rug hoeft te dragen maar dat je die in een mandje voorop of juist achterop de bagagedrager kan stoppen zodat je dat gewicht niet op je lichaam hebt. 
  • Wel of geen versnellingen, wel of geen elektrische fiets. Dat zijn ook vragen waar je over na moet denken wanneer je een fiets gaat kopen. Want dan moet je natuurlijk ook kijken naar het budget wat je beschikbaar hebt om een fiets te kopen. Want een elektrische fiets, daar zit natuurlijk een ander prijskaartje aan dan wanneer je een niet elektrische fiets gaat kopen
  • En uiteindelijk wil je ook wel nadenken over hoe jij wilt dat jouw fiets eruit gaat zien. Pak jij een mooie elegante zwarte fiets, of heb je liever een kleurtje zodat hij net iets meer opvalt wanneer je in het donker fietst of wanneer je jouw fiets moet zoeken tussen heel veel andere fietsen.