Home Blog Een lekkere lunch hoeft niet moeilijk te zijn

Een lekkere lunch hoeft niet moeilijk te zijn

0
Een lekkere lunch hoeft niet moeilijk te zijn

Met vrienden, vriendinnen of familie lunchen is heel gezellig. Het kan heerlijk zijn om even op pad te gaan opzoek naar een leuk lunchtentje. Maar soms is het gewoon niet handig of heb je even het geld niet om in een restaurant te gaan lunchen. Gelukkig kan je ook in je eigen keuken makkelijk en snel een lekkere lunch op tafel zetten. Je kan het zelfs zo doen dat het net zoals een restaurant voelt. Wil je weten hoe je dat doet? In deze blog geef ik jullie mijn tips & tricks!

Het eten

Een luxe maar makkelijke lunch klaarzetten, zodat het net voelt alsof je in een restaurant zit, hoeft niet moeilijk te zijn. Je kan bij de supermarkt tegenwoordig genoeg lekkere dingen halen om dit voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan lekker dik boerenbrood of gewoon lekker brood in de broodrooster. Hier kan je een hippe avocadotoast van maken of gewoon wat luxe vleeswaren opdoen. Ook een lunchsalade maken is heel makkelijk. Begin met een basis zoals sla, spinazie, rucola etc. en gooi er gewoon bij waar je gasten van houden! Als je niet weet waar je gasten van houden kan je altijd nog gaan voor een klassieke cesarsalade, altijd goed.

De setting

Ook de setting is heel makkelijk net als in een restaurant te maken. Kies voor een mooi tafelkleed en zorg dat het servies bij elkaar past. Daarnaast kan je nog bloemen en kaarsen op tafel zetten om het helemaal af te maken. Of karaffen water met leuke details erin zoals munt, citroen of limoen. En het voordeel van thuis lunchen is dat je het ook buiten kunt doen bij lekker weer! Je hoeft niet te duimen dat er nog een plekje op het terras is, maar hebt gegarandeerd een lekker tafeltje buiten. En ook de parasol kan je lekker neerzetten zoals je wil en je hoeft met niemand rekening te houden. Klinkt goed toch?

Genieten maar!

En het belangrijkste is natuurlijk dat je gewoon geniet van de gezelligheid! Een lunch thuis hoeft echt niet minder leuk en gezellig te zijn dan in een restaurant. Soms kan het zelfs nog fijner zijn omdat je gewoon kan blijven zitten zolang het nog leuk is. Je ziet geen andere mensen wachten op een tafeltje en krijgt niet onverwacht een rekening op tafel gegooid. Je kunt gewoon lekker de tijd nemen. Niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je gasten.