Home Blog Dyslexie en studeren gaat niet samen

Dyslexie en studeren gaat niet samen

0
Dyslexie en studeren gaat niet samen

Dyslexie, een heel vervelend iets tijdens een studie. Vroeger als klein kind werd al bekend dat ik helaas de dyslexie heb geërfd van mijn vader. Dit schijnt sowieso over gebracht te worden in een familie onder de mannen. Mijn moeder en zusje hebben het namelijk niet. Nu, tijdens de studie die ik volg, loop ik steeds vaker tegen problemen op. Hoewel ik vroeger door privé les veel heb geleerd over woorden, is de zinsopbouw niet besproken tijdens de privélessen.

Verslagen inleveren is altijd een drama

Onlangs dat ik op papier heb staan dat ik dyslexie heb, zegt mijn school op dit moment dat zij daar niks mee te maken hebben. Ze moeten mij als ieder ander beoordelen, dat is een eis vanuit hogere hand.  Gelukkig willen mijn moeder en zusje altijd helpen wanneer ik vragen heb en kijken ze met liefde mijn verslagen na. Toch voelt het als falen, ik wil dit niet continu hoeven te vragen aan de dames des huizes. Ik zocht dus een andere manier voor het nakijken van mijn verslagen.

Gemakkelijk via internet

Via internet zijn verschillende websites die op aanvraag de zinsopbouw controleren. Je stuurt je verslag of brief op en binnen een paar dagen heb je antwoord van het bedrijf. Hierbij krijg je een lijst die je moet aanpassen of voor een vergoeding passen zij het verslag voor jou aan. Vaak kies ik dan ook voor het tweede aangezien ik de fouten niet terug kan vinden. Daarnaast ben ik ook erg druk met andere dingen rondom de studie dus eigenlijk heb ik geen eens tijd om alle aanpassingen in te voeren. Daarnaast, tijdens de zinsopbouw controleren, passen ze het gemakkelijk aan. Hoe makkelijk is het dan voor hen om het direct aan te passen. De kosten vallen reuze mee, mijn moeder betaalt deze kosten momenteel voor mij. Ze snapt dat ik hen niet continu wil lastigvallen met stomme vragen en ik ook zelfstandig wil studeren. Fijn dat mijn moeder hier zo veel begrip voor heeft.

Veel hogere cijfers dan voorheen

Mijn verslagen worden tegenwoordig veel hoger beloond. Eerst stuurde ik mijn verslagen zonder dat de zinsopbouw werd gecontroleerd op en verwachte ik van de leraar wel een lijst met aanpassingen. Echter hebben mijn leraren aangegeven dat als ik hier geen hulp voor zoek, ik de opleiding moest stoppen. Sinds ik de zinsopbouw controleren via het internet regel, zijn leraren verbaasd over mijn verslagen. Op dit moment krijg ik veel hogere cijfers en zijn zij blij dat het nakijken ook een stuk makkelijker gaat. Mijn leraren weten overigens niet dat iemand die mijn verslagen controleert maar dat houden we maar zo.