Home Blog Dit is wat je moeten weten over zakelijke rekeningen

Dit is wat je moeten weten over zakelijke rekeningen

0
Dit is wat je moeten weten over zakelijke rekeningen

Als je een zelfstandige ondernemer bent of ZZP’er dan wil je alle kosten zo laag mogelijk houden. Vooral met een zakelijke rekening openen wil je dat zo goedkoop mogelijk doen. Er zijn banken die zakelijke rekeningen gratis aanbieden en er zijn banken die het voor erg goedkoop doen. Maar wat is nu de beste bank om een zakelijke rekening te opene en welke juist niet? Je leest het in dit artikel.

Is een gratis zakelijke rekening openen aan te raden?

Het klinkt heel mooi, een gratis zakelijke rekening. Maar is dat het ook? Bij N26 Business is het mogelijk om een gratis zakelijke rekening te openen. Dat klinkt erg lekker, maar gratis is niet alles. Je zou bij een zakelijke rekening vergelijken ook rekening moeten houden met bijvoorbeeld de service die de bank aanbiedt. Als je met vragen zit of er ontstaan problemen dan mag je verwachten dat een bank snel en adequaat reageert. Bij N26 Business is dat dus een stuk minder, omdat ze vooral veel op zaken zoals service besparen. Let dan ook niet alleen op de prijs, maar juist ook op de service.

Bij welke bank kun je het beste een zakelijke rekening openen?

Dus bij welke bank heb je een leuke prijs en goede service? Dan kom je duidelijk uit op Knab Bank. Relatief is het een erg jonge bank, maar binnen korte tijd zeer populair geworden onder ondernemers. Tevens is Knab Bank een van de snelst groeiende banken van Nederland en dat is niet voor niets. De klantentevredenheid ligt maar liefst op 89% en er zijn nooit langere wachttijden dan 1 minuut. Plus dat de klantenservice 7 dagen per week beschikbaar is van 08.00 tot 22.00. Knab Bank is duidelijk een van de beste banken om een zakelijke rekening te openen.

Verstandig om een zakelijke rekening te openen bij een grootbank?

Onder grootbanken vallen banken zoals Rabobank, ING en ABN Amro. Ook zij bieden zakelijke rekeningen aan. Maar is het wel verstandig om bij deze banken een zakelijke rekening te openen? Beter van niet, omdat deze grootbanken pakketten aanbieden met opties die je toch nooit gebruikt, maar wel voor betaald. Alle extra’s zoals zakelijke krediet, multi valuta rekeningen en extra gebruikers zijn volledig onnodig en gebruik je niet. De eerder genoemde Knab Bank heeft dit soort extra opties niet en is speciaal gericht op de ZZP’er en kleine ondernemingen. Zzpdaily.nl vind je meer over een zakelijke rekening openen.