Home Blog De beste locaties om te schrijven

De beste locaties om te schrijven

0
De beste locaties om te schrijven

Schrijven is iets wat we allemaal regelmatig moeten doen. Maar voor sommigen van ons is het ons werk. Wij zijn de journalisten, boekenschrijvers of ja ook bloggers die de wereld vullen met onze woorden. Schrijven is ontzettend leuk werk maar het kan ook ontzettend zwaar en saai werk zijn om elke dag maar weer op dezelfde plek achter de computer te zitten woorden te tikken. We zien tegenwoordig steeds meer mensen die prachtige locaties schrijven of tijdens het reizen. Met een laptop of zelfs een tablet kun je tegenwoordig waar je maar ook wilt schrijven. Desondanks vergt deze manier van schrijven wel wat voorbereiding. Daarom bespreek ik in dit artikel de leukste locaties om te schrijven en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Op het balkon

Niet alleen mensen met een mooi groot huis maar ook veel studenten in een grote stad hebben het tegenwoordig, een klein balkon. Zeker nu in de zomermaanden wat is er nu fijner dan op het balkon zitten en schrijven of bijvoorbeeld aan je thesis werken. Daarom raad ik altijd aan om lekker op het balkon te schrijven. Het is wel belangrijk dat je balkon lekker zit. Ik had vroeger een studentenflat waar het balkon van houten planken was gemaakt. De stoelpoten wilden nog weleens door de spleten zakken. Dit is natuurlijk ontzettend onhandig. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door van trespa gebruik te maken. Dit is een ideaal materiaal.

In een café

We kennen tegenwoordig allemaal het beeld. De schrijver die in dagenlang in het café zit weg te typen. Dit is natuurlijk een ontzettend fijne manier van schrijven maar houd er wel rekening mee dat er van je verwacht wordt dat je veel koffie zal kopen. Daarnaast wil je ook zeker weten dat het café een goede internetverbinding heeft. Het is helaas zo dat in veel cafés je tegenwoordig nog maar een beperkte tijd internet krijgt.

Op het strand
Het is natuurlijk een droom maar praktisch gezien kan het erg ingewikkeld zijn. Heerlijk op het strand zitten in het zonnetje met je voeten in het zand en ondertussen schrijven. Het eerste obstakel om dit te verwezenlijken is natuurlijk internet. De makkelijkste optie is om een databundel aan te schaffen en dan via je telefoon je laptop op het internet aansluiten. Het tweede obstakel is het felle licht waardoor je je scherm niet goed zit. Dit is op te lossen met een parasol en de helderheid van je scherm te verhogen.