Home Blog Welk bureau is geschikt voor jou?

Welk bureau is geschikt voor jou?

0
Welk bureau is geschikt voor jou?

Misschien heb je onlangs de reclame gezien of gehoord over dat wij mensen teveel zitten of een dag en dat klopt. Steeds meer mensen hebben een kantoorbaan en een kantoorbaan houdt in dat je behoorlijk wat uurtjes achter je bureau mag plaatsnemen. Daarom is het dus ontzettend belangrijk dat het bureau geschikt is voor jou dagelijkse bezigheden zodat je in ieder geval door je werk geen lichamelijke klachten ervaart. Maar wat voor soort bureau is nu geschikt voor je en wat voor soort bureau kan je beter laten staan.

Hoeveel uur per dag zit je?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag als je op zoek gaat naar een geschikt bureau. Heb jij een kantoorbaan waarbij je regelmatig loopt dan zit je dus minder op een dag. Waarschijnlijk zit je zo tussen de 3 en 5 uur tijdens je werk. Heb je een kantoorbaan waar je voornamelijk zitten je taken volbrengt dan zit je waarschijnlijk tussen de 5 en 8 uur per dag. En dat is teveel. Verschillende onderzoekers raden aan dat je max 4 uur per dag mag zitten tijdens je werk. De rest van de tijd is het bevorderlijker voor je lichaam om te lopen of te staan.

Als je dus langer zit dan 4 uur dan raden wij je aan om te kijken naar een bureau die omhoog en omlaag kan. Er zijn tegenwoordig steeds meer bureaus op de markt met deze functie die ervoor zorgen dat je dus ook gewoon staand kan werken. Dus mocht jij nou teveel zitten en regelmatige zere billen hebben dan is dit bureau misschien wel het geschikte bureau voor jou.

Wat is jouw natuurlijke houding?

Sommige mensen hebben van nature een incorrecte houding. Dit kan zijn een holling of bolling in de rug, een scheve ruggenwervel, spanning in de schouders, een incorrecte nekhouding of een onstabiel hoofd. Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je tijdens je werk last krijgt van lichamelijke ongemakken. Dit kan zijn rusteloze benen, een zere onderrug, last van je bilspieren of rugspieren, spanning in de schouders, hoofdpijn of last van je arm. Zit je te lang en te vaak in deze verkeerde houding dan kan dit op lange termijn steeds moeilijker te herstellen zijn.

Zowel een ergonomisch bureau als een ergonomische bureaustoel kunnen hier een positieve invloed op hebben. Beide zorgen ervoor je natuurlijk houding in de correcte positie wordt gebracht waardoor je steeds minder lichamelijke klachten zult ervaren.